Určitě jsou na světě lidé co nemají rádi čokoládu a já jim to přeju. Kolik trápení by si člověk mohl ušetřit, kdyby ho tahle hnědá kráska nezajímala.
Tenhle recept je na klasickou tabulkovou a já jsem zvědavá jak dlouho vám doma po uvaření vydrží.
Budete potřebovat 125 g práškového cukru, 60 g kakaa, 100 g kakaového másla (bio i nebio můžete sehnat ZDE), a dále dle chuti nadrobno sekané ořechy, rozinky nebo nic, prostě jak kdo má rád.
Máslo rozpustíme, smícháme se vším do hladka, nalijeme do formy a necháme ztuhnout. Pokud uchováte (přeju hodně štěstí) tak v chladu a suchu.
Další nápady, které by se vám mohly líbit:
Tenhle recept je na klasickou tabulkovou a já jsem zvědavá jak dlouho vám doma po uvaření vydrží.
Budete potřebovat 125 g práškového cukru, 60 g kakaa, 100 g kakaového másla (bio i nebio můžete sehnat ZDE), a dále dle chuti nadrobno sekané ořechy, rozinky nebo nic, prostě jak kdo má rád.
Máslo rozpustíme, smícháme se vším do hladka, nalijeme do formy a necháme ztuhnout. Pokud uchováte (přeju hodně štěstí) tak v chladu a suchu.
Další nápady, které by se vám mohly líbit:
Domácí zmrzlina |
Nějak se mi nerozpustil cukr, tož to bylo takové křupavé, ale jinak zvláštní podmanivá chuť...napřed jsem ji moc nemusela, ale pak zachutnala.
OdpovědětVymazatCukr mi taky trošku křupal :-) Ale mám tip na ledovou čokoládu: nahraďte část kakaového másla kokosovým a čokoláda se bude úplně rozplývat.
OdpovědětVymazatA nebyl by recept jak udělat to kakaove máslo?:-)
OdpovědětVymazatVylisovat si z kakaových bobů :D
OdpovědětVymazathttp://cs.wikipedia.org/wiki/Kakaov%C3%A9_m%C3%A1slo
Absolutní delikatesa...akorát po několika dnech se začala zvláštně drolit v ústech, netuším čím tu konzistenci zachovat :-( ale jinak vynikající!!!
OdpovědětVymazatA nějaký tip, kde sehnat tu formu na čokoládu?
OdpovědětVymazatJá dělám čokoládu do silikonových formiček na bombony (cukroví, led,..) Ale taky mám problém, že se nerozpouští ten cukr.. je to dobré i tak, nicméně ráda bych dala pralinky jako dárek a to by chtělo ještě doladit.. asi zkusím trochu experimentovat s kondenzovaných slazeným mlékem a udělat si "Milku" ;) .. uvidíme jak to bude tuhnout potom.. ? nemáte někdo zkušenosti?
OdpovědětVymazatAby čokoláda zachovala konzistenci a nedocházelo po několika dnech k pískovatění, musí projít temperací, což prý v domácím prostředí nezvládneme :-( variantou jsou tzv. Lanýže viz . http://www.ceskatelevize.cz/porady/1148499747-sama-doma/213562220600150/chat/4552-alexandra-hurtova/
OdpovědětVymazatS cukrem bych nedělala, dávám vždycky med. Konzistenci si zachová, maximálně se uvnitř udělají miniaturní lesklé tečky, ale jsou vidět jen při zkoumání z blízka. A je hodně hutná, Perfektní. Prostě kakaové máslo je kakaové máslo :)
OdpovědětVymazatTaké dávám med :-) Na toto množství stačí podle mě tak 3 lžičky. Toho cukru je v receptu podle mě zbytečně moc.
VymazatVšechno, co si člověk udělá doma, je lepší, než ty kupované chemické výrobky. Já čokoládu prodávám, takže se v této branži pohybuji a zjistila jsem, že se mi nejvíc vyplatí investice do vlastního stroje, který jsem našla za dobré peníze v obchodě Cesk a dělám si tak vlastní čokoládové figurky, které chutnají mnohem lépe než ty kupované.
OdpovědětVymazat