Pokud pobýváte stejně jako já a dalších plus mínus deset milionů lidí v naší krásné medem oplývající, zvěře a ptáků plné... je možné že vás tak jako mě frustruje absence některých krémů a šlehaček které jsou potřena jako základ k francouzským omáčkám a dezertům, kdo dělal v rámci českých možností Creme Bruelle, ví o čem mluvím.
Na jeden kelímek Crème fraîche budete potřebovat 1 kelímek 31- 40% šlehačky a 2 lžíce podmáslí
V misce vše smíchejte, nechejte na teplém místě zakryté čistou a suchou utěrkou. Po nějakých 16-24ti hodinách hmota pěkně ztuhne, pozor měla by si ale stále zachovat mírně tekutou konzistenci, v ten moment zamíchejte a uložte do ledničky, kde vám vlastní domácí Crème fraîche vydrží až 1 týden (pokud ho tam teda necháte :) ).
Další nápady, které by se vám mohly líbit:
Domácí zmrzlina |
..tak jsem zkoušela Creme fraiche vyrobit, ale někde jsem musela udělat chybu. Podmáslím se myslí fakt tekutina vzniklá po utlučení másla nebo kupované podmáslí? Já dávala to po utlučení másla a nic...po 24 hodinách jsem měla stejně tekutou šlehačku s usazenou vrstvičkou navrchu... Nevím, jestli "to" potřebuje větší teplo.. Každopádně jsem "to" aspoň utloukla a mám tak další kouli másla...;o) A zkoušet budu samo dál...;o)
OdpovědětVymazatMyslím si, že podmáslí už neobsahovalo ani jednu živou bakterii... :(( To se bohužel stáva dost čas často u běžně kupovaných mléčnýčh výrobků...
Vymazat