Domácí zmrzlinu nebo sorbet asi dělá kde kdo. Dneska máme chuť na tvarohovou zmrzlinu Míša, tak jdem na to.
K přípravě nebudete potřebovat strojek na zmrzlinu, ale bude se vám hodit šlehač.
Obstarejte si
1 tučný tvaroh
1 zakysanou smetanu
3 lžíce moučkového cukru
1 vanilku
Vše smíchejte a prošlehejte šlehačem a dejte zmrazit. Pokud nepoužíváte formičky a chcete mít zmrzlinu pěkně nadýchanou, vždy po 20ti minutách znovu prošlehejte. Za pár hodin máte o potěšení postaráno.
Další nápady, které by se vám mohly líbit:
K přípravě nebudete potřebovat strojek na zmrzlinu, ale bude se vám hodit šlehač.
Obstarejte si
1 tučný tvaroh
1 zakysanou smetanu
3 lžíce moučkového cukru
1 vanilku
Vše smíchejte a prošlehejte šlehačem a dejte zmrazit. Pokud nepoužíváte formičky a chcete mít zmrzlinu pěkně nadýchanou, vždy po 20ti minutách znovu prošlehejte. Za pár hodin máte o potěšení postaráno.
Další nápady, které by se vám mohly líbit:
Báječná domácí zmrzlina připomíná chutí tvarohového Míšu, proto jsem si pořídila formičky, udělala zmrzku, dala do formiček na mražák.Poté zmrzlé vytáhla, vyklepla a do domácí čokolády - viz recept shora namočila.
OdpovědětVymazatvyzera to dobre ale kolko z coho? aky pomer tvarohu a smotany? a tvaroh hrudkovity alebo jemny? dakujem ;)
OdpovědětVymazatPoměr tvarohu a zakysané smetany je 1:1, může být tvaroh v kelímku, cukru podle chuti + vanilkový cukr...přad mražením ochutnejte - ale ať něco zbude pro mražák...:))
OdpovědětVymazatTaky jsem vyzkoušela a super, jsem nadšená :) dá se přidat i kakao a trošku víc osladit moučkovým cukrem a máte čokoládovou zmrzlinu :).. plánuju tam nasekat i kousky čokolády, oříšků atd.. děkuji za recept, velice snadné a chutné :)
OdpovědětVymazatJe vynikající!!!! U nás nestačila ani pořádně zamrznout a už je po ní...vyplatí se to opravdu párkrát prošlehat....na zítra už mám objednávku na malinovou nebo jahodovou....díky za skvělý recept! Myslím,že už u nás žádná kupovaná zmzlina nemá šanci :-)
OdpovědětVymazatMňááááám, :-), ... mlask, :-) !!!
OdpovědětVymazattak my jsme nesladily, jen jeden vanilkový cukr a geniální !
OdpovědětVymazat