Domácí dýňová polévka

Kdo má rád hustý, zdravý a vydatný polívky jako z MŠ, tak je tady správně! Z farmařského trhu si nosíme každý týden pěknou buclatou hokaidó, ale do polívky můžete použít i tu kterou budete za týden vydlabávat na bubáka.


Budete potřebovat
1 dýni
2 cibule
2 mrkve
1 petržel
1 bramboru
tymián
sůl
kuřecí nebo zeleninový vývar (ideálně z kuřete nebo ze zeleniny..)
dýňová semínka na ozdobu


Orestujte nadrobno nakrájenou cibulku, přidejte na kostky nakrájenou dýni (bez semínek a bez šlupky), mrkev, petržel. Promíchejte, zalijte vývarem, přidejte bramboru, tymián, sůl a vařte do změknutí. Potom rozmixujte ponorným mixérem. Můžete servírovat ozdobené smetanou a dýňovými semínky. Tak dobrou  a pěkněj Helou Vín :)



Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody,  budete je milovat!


Komentáře

  1. Fantastické! Díky.

    OdpovědětVymazat
  2. Výborná polévka,z vlastní zkušenosti bych doporučovala přece jen dýni Hokaido, z obyčejné to prostě nebylo ono :) Jarka

    OdpovědětVymazat
  3. Vynikající stránky, chválím. A do dýňové polévky přidávám zázvor a česnek :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Já používám na zahuštění kokosové mléko nebo Lučinu (i domácí) :).

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Diky! :)