Na těsto budete potřebovat:
2,5 hrnku hladké mouky
1 hrnek másla vychlazeného a nakrájeného na kostičky
1/2 lžičky soli
půl hrnku ledově studené vody
Na náplň
asi 8 jablek, oloupaných, zbavených jadřinců a tvrdých částí, nakrájených na jemné plátky
3/4 hrnku hnědého cukru
1/4 hrnku bílého cukru
1/4 hrnku hladké mouky
1 lžička skořice
2 lžíce másla
1 lžíci mléka
1 vejce
Těsto se dělá den předem, základem je aby vše bylo co nejstudenější. Smíchejte mouku a sůl, přidejte máslo a konečky prstů zpracujte tak, aby vznikly rovnoměrně hrubé hrudky. Potom postupně vmíchávejte ledovou vodu až vznikne kompaktní těsto, zabalte do folie a dejte na noc do lednice. (Nebo alespoň minimálně na 4 hodiny)
Náplň: smíchejte cukry, mouku a skořici, pak přidejte jablka. Důkladně promíchejte.
Troubu předehřejte na 220 C a pečte 15 minut, poté stáhněte tepotu na 175 a pečte dalších 45 min než vršek koláče zezlátne. Podávejte jen tak, se šlehačkou nebo se zmrzlinou. Užijte si to ! :-)
Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody, budete je milovat!
|
Komentáře
Okomentovat
Diky! :)