Na 300 ml kečupu budete potřebovat:
12 větších rajčat a 1 cibuli a 1 stroužek česneku
anebo 170 g rajčatového protlaku
120 ml bílého (destilovaného) octa
120 ml kukuřičného sirupu (lze nahradit pšeničným, nouzově i medem, ale nebudete to úplně ono)
60 ml vody
1 lžíci cukru
1 lžičku soli
Pokud používáte protlak tak ještě přidat
1/4 lžičky cibulového prášku (nebo 1 cibuli)
1/8 lžičky česnekového prášku (nebo 1 stroužek česneku)
Pokud budete dělat kečup z rajčat a ne protlaku, připravte si je tak, aby byly oloupané, bez tvrdých částí a bez peciček. Povařte rajčata nasekaná na kostičky, cibuli a česnek do měkka.
Tuto rajčatovou šťávu nebo protlak smíchejte se sbývajícími surovinami a vařte za častého míchání cca 20 minut. Nechte schladit a přelijte do lahvičky na kečup. A je to :)
Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody, budete je milovat!
|
Vyzera to dobre. Aka je trvanlivost?
OdpovědětVymazatV Heinz kečupu je ještě docela dost celeru...just saying.
OdpovědětVymazatTak nahoď! ... just saying. :-)
Vymazat