Budete potřebovat
2 středně velká vejce
70 g hladké mouky
50 g cukru moučka
špetku soli
1 lžíci vanilkového extraktu, nebo zrníčka z 1 lusku vanilky nebo nouzově vanilkový cukr
Ušlehejte bílky se solí do pevného sněhu. Pomalu do něj zašlehejte asi 15g cukru.
Žloutky ušlehejte se zbylým cukrem (35g) a vanilkou do husté pěny, potom postupně přimíchávejte prosátou mouku a pak i zlehka po částech sníh.
Troubu předehřejte na 180 C, na plech dejte pečící papír a na něj naneste požadované tvary pomocí kornoutku nebo cukrářského sáčku. Pokud budete dělat cukrářské piškoty pak jsou asi 8 cm dlouhé, vždy o něco širší na koncích než uprostřed. Pěčte než začnou růžovět na povrchu (cca 10 min).
Další recepty, které by se vám mohly líbit:
|
Dobry recept, vcera jsem ho vyzkousela, jen je treba snih zamichat do zloutku PRED pridanim mouky. Jinak se snih temer do tuhe hmoty neda zamichat!
OdpovědětVymazatTaky mi to nešlo :/
OdpovědětVymazatLenka
Nejprve jsem přidala asi třetinu mouky a pak na střídačku trochu sněhu a zase třetinu mouky, na konec zbytek sněhu a šlo to pěkně.
OdpovědětVymazat