Domácí pudink

Taky máte rádi pudink? My taky, hlavně děti. Kupujete ho? Víte co v tom pěkně potištěném a celkem levném pytlíku je? Nic víc, nic míň než kukuřičný škrob, aromata a barviva. Takže až tak levný, na to co v něm je, není..
Chcete si začít dělat zdravý, čistý pudink sami doma? Pokud přežijete, že nebude tak pěkně obarvený jako z továrny, tak se do něj můžete pustit hned. Vše na něj určitě máte běžně doma.


Budete potřebovat
1/2 litru mléka
30 g kukuřičného škrobu
2 lžíce cukru (množství je na vás, pro někoho je to málo pro někoho moc)

Na vanilkový: Lžíci vanilkového extraktu nebo semínka z půlky vanilkového lusku, nebo nouzově vanilkový cukr.
Na kakaový: Do škrobu zamíchejte 1 lžíci pravého holandského kakaa.
Na karamelový: Na pánvi rozehřejte 2 lžíce cukru, hotový karamel přimíchejte do pudinku.
Na ovocný: zapomeňte na aromata a barviva z továrny. Použijte čerstvé ovoce co dům dá nejlépe nakrájené na kusy a vmíchané do hotového pudinku, nebo nahoře na ozdobu jako ovocné pyré.


Škrob rozmíchejte v malém množství mléka, tak aby tam nebyly žádné hrudky. Zvlášť ohřejte mléko s cukrem. Do vařícího mléka přilijte rozmíchaný škrob a míchejte dokud pudink nezhoustne.
Dobrá práce a na zdraví! :)



Další nápady, které by se vám mohly líbit:


Komentáře

  1. TOTO nie je domáci puding,domáci puding sa varí z múky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den. Děkuju! Pudinky tak jak je známe tady obsahují škrob. Pošlete recept, bude fajn recepty obohatit i o moučnou verzi. Upřímně ji neznám a jsem moc zvědavá! :-) Ála

      Vymazat
  2. http://www.labuznik.cz/recept/nadychany-domaci-puding/

    OdpovědětVymazat
  3. Vyzkouseno a puding je uzasny! Pri ohrivani mleka jsem do nej nakrajela na platky banan a pridala trochu kurkumy, aby puding ziskal barvu. Je chutove mnohem lepsi nez z pytliku...

    OdpovědětVymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Diky! :)