Na domácí droždí budete potřebovat:
1 jablko (nejlépe ze zahrádky, chemicky neošetřené)
1 hrnek čisté vody
1 hrnek hladké mouky
Jablíčko nakrájejte a nechte 2 dny ve skleničce s vodou, po dvou dnech odstraňte jablko, a vodu smíchejte 1:1 s moukou. Nechte stát 20 minut a droždí je na světě. A hurá do pečení ! :)
Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody, budete je milovat!
|
Ok tak to mě zajímá. To se ty kupované kvasnice taky tak vyrábí? Protiže mě zajímá nutriční hodnota. Také takovéhle kvasnice obsahují B vitamíny? Nebo si tu vytvoříme látku se stejnými vlastnostmi jako kvasnice? A jak bych potom teda vytvořila ty medovinové kvasnice?
OdpovědětVymazatTady je snad vše http://cs.wikipedia.org/wiki/Kvasinky
OdpovědětVymazatKvasnice se dají vyrábět mnoha způsoby. Je treba trochu prostourat google.
Dobrý den,
OdpovědětVymazatomlouvám se za stupidní dotaz, ale to se smíchá s moukou ta voda co se slije, nebo to jablko? Pardon že se ptám jak debil, ale fakt si to nějak neumím představit.
Jinak vaše stránky jsou úžasné, chystám se vyzkoušet spoustu věcí, momentálně se připravuju na nutelu...
Díky za odpověď a přeji mnoho nových nápadů a zajímavých tipů pro nás.
Radka
Žádný dotaz není stupidní! Smíchá se voda a mouka. Jablko vyhoďte, nebo snězte (bude mírně nakvašené, tak se bude dobře trávit). Nepředstavujte si to, udělejte si to, za 2 dny uvidíte :)
VymazatDíky :-)
VymazatDobry den,
Vymazatráda bych věděla kolik se dává tohoto droždí na 1kg mouky(v jakém poměru).
Děkuji za odpověd.Moc se mi tyto stránky líbí.
Tak to je náhoda! Mě se taky moc líbí! :-) Ten poměr to je trochu dobrodrůžo .. ale o tom to domácí.. někdy je. Je potřeba to individuálně aplikovat. Záleží na jablku vodě, teplotě, tlaku, rosném bodu.. jednou dvakrát vyzkoušíte a budete vědět.
VymazatA přibližně? klik dáváte vy?
VymazatDobry den, skusal som tento postup a drozdie nevyslo :( spravil som nieco zle, teplota, cistota vody, muka /zitna/..cakal som 30-40 minut a nic jemne bublinky....kysnutie cesta ani po hodine.
OdpovědětVymazatzeby male mnozstvo alebo nebol nastartovany ...
Vdaka za rady
Zitna mouka se podle meho nazoru pouziva v blizkem kontextu primarne na kvas/kvasek typicky napriklad do kvaseneho chleba. Pokud neni recent jinak (jakoze neni), ocekaval bych zde primarne mouku psenicnou. Pouze osobni nazor.
VymazatTy jablka jsou tam primarne kvuli cukru(m), je to tak? Pokud ano, stacilo by udelat to same s vodou a mouku s pridanim melasy, nebo hnedeho cukru, nebo stevie, nebo pripadne lekorice, je to tak?
OdpovědětVymazat