Na první várku budete potřebovat:
3 hermelíny
1/2 litru oleje
2 feferonky
1 cibuli
2 bobkové listy
1/2 česneku
barevný celý pepř
nové koření
tymián
papriku sladkou
sůl
Hermelíny si rozkrojte na půl a středy posypte červenou paprikou. Česnek smíchejte se solí a rozdělte do středů hermelínů. Na to pak poklaďte na kolečka nakrájenou cibuli a feferonky. Hermelíny zmáčkněte zpátky k sobě.
Do zavařovací sklenice nalijte 1/4 litru oleje, přidejte do něj na kolečka nakrájenou cibuli, část koření, tymiánu a feferonek. Opatrně vkládejte hermelíny, koření, cibuli a zalívejte olejem až bude vše ponořené.
Na tmavém místě nechte při pokojové teplotě zrát 2 týdny, potom přesuňte do lednice.
Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody, budete je milovat!
|
Hermelíny na fotkách vypadají opravdu pěkně! Já dělám přesně podle postupu, který jsem nedávno objevil na stránce http://www.nakladany-hermelin.eu
OdpovědětVymazatJen hermelíny nenechávám tak dlouho zrát. Podle mě stačí tak 3 dny při pokojové teplotě a pak už to skladuju v ledničce a po několik dnech zažínám papat :))
u nás nikdy nepřežijí déle než týden :-D nevím, kolik bych jich musela naložit, aby mi to hned nesežrali :))
OdpovědětVymazatTento recept ráda vyzkouším, dík!