Budete potřebovat:
velikou bramboru
sůl
máslo
Troubu si předehřejte na 220C. Bramboru omyjte a ze všech stran (celkem asi 5x) propíchněte vidličkou. Nechte trochu uschnout, do misky si dejte sůl a bramboru v ní celou obalte.
Dejte do trouby a pečte 60 min. Hotovou pečenou bramboru poznáte tak, že při zmáčknutí je měkká a slupka je křupavá. Bramboru podélně rozřízněte a dejte dovnitř rozpustit máslo.
Tohle je základ, podel chuti tam ale můžete nacpat co je libo: bylinky, tuňáka, kukuřici, zakysanou smetanu, baked beans, uzeného lososa....
Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody, budete je milovat!
|
Dobrý den, zajímalo by mě, jestli by se dala brambora udělat i v mikrovlnce :) Bohužel na intru nedisponujeme klasickou troubou. Děkuji :)
OdpovědětVymazatBlackie