Domácí pečená brambora (Jacket Potato)

K mému překvapení existují lidé, kteří neví jak se dělají pečené brambory a když na ně mají chuť musí si na ně dojít do restaurace. Ve Stromovce je mají za 80,- přitom jedna porce doma vás příjde na plus mínus pětikačku. Rychlá, dobrá večeře bez práce..

Budete potřebovat:
velikou bramboru
sůl
máslo

Troubu si předehřejte na 220C. Bramboru omyjte a ze všech stran (celkem asi 5x) propíchněte vidličkou. Nechte trochu uschnout, do misky si dejte sůl a bramboru v ní celou obalte.
Dejte do trouby a pečte 60 min. Hotovou pečenou bramboru poznáte tak, že při zmáčknutí je měkká a slupka je křupavá. Bramboru podélně rozřízněte a dejte dovnitř rozpustit máslo.
Tohle je základ, podel chuti tam ale můžete nacpat co je libo: bylinky, tuňáka, kukuřici, zakysanou smetanu, baked beans, uzeného lososa....

Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody,  budete je milovat!


banner na slevy

Komentáře

  1. Dobrý den, zajímalo by mě, jestli by se dala brambora udělat i v mikrovlnce :) Bohužel na intru nedisponujeme klasickou troubou. Děkuji :)
    Blackie

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Diky! :)