Domácí vanilkové rohlíčky

Prosím vás pěkně, tenhle příspěvek není pro vás úžasné ženy, které máte X druhů, které zvládáte levou zadní a za pomoci dětí si to užíváte. :-)
Tenhle recept je pro nás, co tak tak stíháme si ráno učesat vlasy, a jsme rády když opouštíme byt k dalšímu obíhání povinností, s botami na nohou.
Alespoň jeden druh cukroví, to je velký počin pro člověka, který nestíhá absolutně nic. Jednodruhařům třikrát zdar!!



Na dávku budete potřebovat:
250g hladké mouky
200g másla
100g moučkového cukru
120g nastrouhaných ořechů 
vanilku


Vše smíchat, udělat těsto - bochánek. Zabalit do potravinové folie a nechat v lednici přes noc.
Pak ukrojte část, vypracujte váleček, nakrájejte na plátky, vypracujte z nich rohlíčky. S tím na pečící papír, do trouby vyhřáté na 150C. Pečte cca 15 minut. Vytáhnout, nechat vychladit. Pak obalit v moučkovém cukru. A teď to nejdůležitejší - SCHOVAT !



Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody,  budete je milovat!

Komentáře

  1. Miluju vanilkové rohlíčky, ale vůbec to není rychlovka.Zvláště děláte-li je z trojnásobné dávky. Já mám na ně samozřejme svůj recept po panímámě. Lepší jsem zatím nikde neochutnala. Ale co je nejdůležitější - do moučkového cukru přidáme vanilkový(kvůli vůni a jsou i chuťově lepší), ale hlavně obalujeme ještě horké, jinak se na rohlíčky cukr nepřilepí a opadá. Zkuste to. Hana

    OdpovědětVymazat
  2. Místo válečku používám mlýnek na maso s kulisou a jde to velmi rychle.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Diky! :)