Domácí voňavý svařák

Dnešní počasí si o to prostě říká. Tak žádný zdržování a jen fakta!


Budete potřebovat:
1 litr lehkého červeného vína (nejlépe Cabernet Franc)
100 ml vody
2 badyány
1 celou skořici
3 hřebíčky
Pokud seženete tak vylepšete:
1 šlupkou z pomeranče (chemicky neošetřeného)
1 šlupkou z citronu (chemicky neošetřeného)
(cukr dle chuti)


Povařte koření (a šlupky) ve vodě. Pak dolijte víno a společně vařte než se vytvoří pěna, pozor nepřekročte bod varu! Zmírněte teplotu a nechte ještě pár minut prohřát. Přelijte do skleniček, ozdobte badyánem, šlupkou z citrusů, kdo má rad nechť si přidá cukr.
Konzumujte okamžitě - nejlépe venku!



Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody,  budete je milovat!

Komentáře