Budete potřebovat:
10 citronů (chemicky neošetřených - tzn. od známých, příbuzných, nadšených indoorových zahrádkářů nebo bio - prosím vás za vaše vnitřní orgány, v tomhle se nešiďte) 10 bio mě přišlo na 100,- kč
láhev vodky (vzala jsem tu nejlevnější 78,-Kč, protože je tam stejně jen od toho, aby navázala aroma)
zavařovačku
Citrónky omyjte a nastouhejte kůru najemno. Smíchejte s vodkou, protřepte a nechte 6 týdnů pracovat s ob-denní (nebo jak si vzpomenete) protřepačkou. Potom používejte do dezertů, zákusků, pečení, vaření. Po odlití opět dolívejte vodku.
Z citronové šťávy, která vám zbyde po oloupání si udělejte pořádnou citronádu - přidejte vodu, med, snítku tymiánu, kdo si troufne i led. Nic lepšího na pití v tomhle počasí neznám.
Vanilkovo - levandulový březen je tady! Nový měsíc - nové dárky na Essential.cz.
Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody, budete je milovat!
z té citronové štávy lze udělat bezvadný sorbet poměry si již nepamatuji ale je to voda ,šťáva a cukr výborné
OdpovědětVymazatHlavně se z té chemie neposerte. Víte prd o čem to je, ale hlavně si módně kvíknout!
OdpovědětVymazatjá znám taky skvělý recept na nakládané citrony v soli, jsou úžasné do jídel, ve spojení s kuřetem na verjucu nepřekonatelné.
OdpovědětVymazat...nejsem až takový bio-fanatik, ale nemusela by být na bio extrakt i bio vodka?
OdpovědětVymazat