Foto de Alenka Ká |
Budete potřebovat:
4 žloutky
500g polohrubé mouky
100g cukru
120g másla
120ml vlažného mléka
hrst posekaných mandlí
hrst rozinek
lžičku rumu
lžíci citronové kůry
1/4 lžičky vanilky (kdo se předzásobil u mě, tak má)
lžičku soli
Na kvásek:
100ml mléka
35g droždí nebo 40ml domácího
lžičku cukru
Utřete 4 žloutky, 100g cukru a 120g másla. Přidejte vzešlý kvásek (100ml mléka zahřejte, přidejte lžičku cukru a 35g droždí nebo 40ml domácího), lžičku rumu, citronovou kůru, trochu vanilky, 500g polohrubé mouky, lžičku soli, 120ml vlažného mléka, hrst posekaných mandlí a hrst rozinek. A hněteme, hněteme, hněteme (opravdu velmi důležitá část, jinak při pečení spadne). Nechejte kynout, až zdvojnásobí objem, pak vytvarovat bochánek a ještě nechat asi 30 minut kynout. Rozehřát troubu na 190 stupňů, potřít žloutkem, posypat mandlemi a dát péci 10 minut, ztlumit na 150 a péci dalších 50 minut. Po vychladnutí posypte cukrem. Doporučuje se s domácím máslem. Líp už to nejde..
Vanilkovo - levandulový březen ještě několik dní! Březnové dárky na Essential.cz.
Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody, budete je milovat!
Domácí Americké palačinky | Domácí muessli tyčinky |
vypadá to slibně. Nasposledy jsem pekla mazanec před (hodně hodně lety) tak se do toho pustím ted v neděli a dám vědět:-)
OdpovědětVymazat