Na 1 litr vaječňáku budete potřebovat:
1/2 litru čerstvého dobrého mléka (prosím pěkně latex ne :-) )
3 hřebíčky
1,5 lžičky vanilkového extraktu (kdo si ho udělal ten ho má, kdo ne tak šupky hupky SEM)
1 lžičku extraktu ze skořice (recept na domácí extrakt je ZDE) ev. 1 lžičku skořice mleté
6 žloutků
80g cukru
1/4 litru lehkého světlého rumu
1/2 litru smetany
1/4 lžičky muškátového oříšku
Do hrnce nalijte mléko, přidejte hřebíček, 1/2 lžičky vanilkového extraktu a 1 lžičku skořicového, pomalu ohřívejte až převedete mléko do varu.
V míse smíchejte žloutky s cukrem a vyšlehejte. Postupně vlívejte horké vanilko-skořicovo-hřebíčkové mléko. Za stálého míchání ohřívejte, asi po 4 minutách začne tekutina houstnout, nenechte ji dosáhnout bodu varu. Přelijte přes sítko (kvůli hřebíčku) a nechte vychladnout asi 1/2 hodiny. Vmíchejte rum, smetanu, 1 lžičku vanilkového extraktu a muškátový oříšek. Přes noc nechte v lednici. V případě potřeby (vy to víte nejlíp) použijte dětsko/dospěláckou pojistku, ledničkový alarm a imobilizér nebo jiné pasti na veverku.
Vanilkovo - levandulový březen ještě 2 dny! Březnové dárky na Essential.cz.
Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody, budete je milovat!
Domácí voňavý svařák | Domácí Chai |
Komentáře
Okomentovat
Diky! :)