Domácí česnekový prášek otevírá tu naši starou home-made.cézet dvojotázku: Proč si to dělat sami, když se to dá koupit ? / Proč si to koupit, když si to můžem udělat sami? Odpověď je vaše.
Na 50 g prášku budete potřebovat:
1 česnek (vyberte si ho na farmářském trhu, nebo u nadšeného zahrádkáře, nebo si ho vypěstujte sami)
Česnek si oloupejte a nakrájejete na jemné plátky, budete ho potřebovat vysušit do srolivého stavu. Metod je několik, moje nejoblíbenější jsou dřevěná kamna na chalupě, trvá to asi 2 hodiny a je třeba plátky občas obrátit. Další jsou v troubě elektrické (2 hod na 180C), sušičce (dle návodu), na slunci (jako houby). Usušený česnek poznáte tak že se mezi prsty drolí na prášek. Dejte do hmoždíře a finálně ho rozprašte.
Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody, budete je milovat!
Chci se zeptat, jestli místo 180 °C nemá být třeba 80 °C? Ať nevytáhnu z trouby černé škvarečky:)
OdpovědětVymazatHanka
Dobrý den. Jsem mimo. K čemu se tento prášek používá, prosím? Díky moc V@
OdpovědětVymazat