Budete potřebovat:
5 šťavnatých chemicky neošetřených citronů
700g třtinového cukru
570ml vařící vody
25g kyseliny vinné (dostanete ZDE)
Oloupejte tence citronovou kůru. Kůru a cukr dejte do velké mísy. Přidejte vařící vodu a promíchejte. Vymačkejte citrony a šťávu a kyselinu vinnou přidejte ke kůře. Nechte vychladnout, pak přeceďte a uchovávejte v lahvi se zátkou. Na jednu sklenici potřebujete 2 polévkové lžíce sirupu.
Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody, budete je milovat!
Dobrý den,
OdpovědětVymazatpatří prosím do sirupu kyselina vinná nebo citronová. V receptu a v seznamu ingrediencí se to liší.
Děkuji za upřesnění
Ano samozřejmě vinná! Jsem viná a již opraveno! :-)
VymazatDobrý den, jak dlouho je možné sirup uchovávat v lednici? :)
OdpovědětVymazat