Domácí citronový sirup

Zatímco uvědomělé maminky nalívají děti vodou, od babiček se nám vracejí se sirupovým přívlastkem. Bohužel se to těžko odbourává. Protože nejsem fanda karmínových barviv, bylo potřeba vyhrabat něco starého a osvědčeného. Posloužil Sloe Gin & Beewax od Jane, která vykouzlila tenhle koncentrovaný sirup pro přípravu staré dobré anglické lemonade (= citronády).



Budete potřebovat:
5 šťavnatých chemicky neošetřených citronů
700g třtinového cukru
570ml vařící vody
25g kyseliny vinné (dostanete ZDE)

Oloupejte tence citronovou kůru. Kůru a cukr dejte do velké mísy. Přidejte vařící vodu a promíchejte. Vymačkejte citrony a šťávu a kyselinu vinnou přidejte ke kůře. Nechte vychladnout, pak přeceďte a uchovávejte v lahvi se zátkou. Na jednu sklenici potřebujete 2 polévkové lžíce sirupu.


Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody,  budete je milovat!


Komentáře

  1. Dobrý den,
    patří prosím do sirupu kyselina vinná nebo citronová. V receptu a v seznamu ingrediencí se to liší.
    Děkuji za upřesnění

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano samozřejmě vinná! Jsem viná a již opraveno! :-)

      Vymazat
  2. Dobrý den, jak dlouho je možné sirup uchovávat v lednici? :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Diky! :)