Budete potřebovat:
1 kg cukru krupice nebo krystal
1-2 lusky kvalitní vanilky (opravdu dobrou seženete jak jinak zde)
Dózu s těsným víčkem
Vanilkový lusk rozřízněte podélně a nožem vyškrábněte semínka. Smíchejte s cukrem. Vsypte do dózy a přidejte i ten prázdný lusk. Uzavřete a nechte 2 týdny. Občas - obden - protřepte. Po 2 týdnech můžete začít používat. Lusk můžete nechat uvnitř, nebo vytáhnout. Průběžně lze přidávat cukr a vytvořit si perpetuum vanile.
Květen patří pracujícímu lidu! Skořicová nivana na Essential.cz.
Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody, budete je milovat!
Domácí bílá čokoláda | Domácí citronový sirup |
Vanilkový cukr sice není úplnou fikcí, dá se sehnat od Amylonu třtinový s pravou vanilkou, ale stojí 6,80 Kč za sáček 20g (tedy 340 Kč/kg), takže tento recept je určitě levnější. I když použijete bio třtinový cukr, vyjde kilo do stovky.
OdpovědětVymazatJen tak pro zajímavost: (Amylon tedy taky není nic moc extra) http://www.stream.cz/nejnovejsi/adost/10001802-vanilkove-a-vanilinove-cukry
OdpovědětVymazat