Na jednom se asi shodneme, naše (vaše) babička dělá ty nejlepší jahodové knedlíky. Víte jak se to pozná? Tak, že jich není nikdy dost. Včera jsem je zkoušela sama a v noci se mi pak o nich zdálo. Tak tady máte recept a pěkné letní sny přeju..
Budete potřebovat:
tvrdší dobré jahody
2 dl mléka
20g másla
200g hrubé mouky
1 vejce
sůl
2 dl mléka, 20 g másla a trošku soli svařte a do vařícího se nasype 100 g hrubé mouky a míchejte dokud nezhoustne, po vychladnutí se přidejte 1 vajíčko a 100 g hrubé mouky a uplácejte těsto
jahody se do toho dobře balí a vyjde to levněji, než tvarohové těsto, navíc se v poslední době ten tvaroh hrozně patle.. Vařte ve vysokém hrnci plném vody se solí. Knedlíky jsou hotové když vyplavou - nenechávejte je tam dlouho. Po uvaření okamžitě zlikvidujte :-)
Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody, budete je milovat!
Budete potřebovat:
tvrdší dobré jahody
2 dl mléka
20g másla
200g hrubé mouky
1 vejce
sůl
2 dl mléka, 20 g másla a trošku soli svařte a do vařícího se nasype 100 g hrubé mouky a míchejte dokud nezhoustne, po vychladnutí se přidejte 1 vajíčko a 100 g hrubé mouky a uplácejte těsto
jahody se do toho dobře balí a vyjde to levněji, než tvarohové těsto, navíc se v poslední době ten tvaroh hrozně patle.. Vařte ve vysokém hrnci plném vody se solí. Knedlíky jsou hotové když vyplavou - nenechávejte je tam dlouho. Po uvaření okamžitě zlikvidujte :-)
Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody, budete je milovat!
Domácí bílá čokoláda | Domácí bezový sirup |
Jejej, dala bych si, a hned:-))
OdpovědětVymazatAjka
Dobré byly i z celozrné mouky :-)
OdpovědětVymazatJo jo, já už jsem si taky dala. Mňam, mňam :-)))
OdpovědětVymazatJá používám polohrubou moukun a místo másla Heru. Velice rychlé tzv. spařené těsto se nelepí, můžeme balit úplně tenkou vrstvou a tak je knedlík vpravdě ovocný!
OdpovědětVymazat