Domácí jahodové knedlíky (naší babičky)

Na jednom se asi shodneme, naše (vaše) babička dělá ty nejlepší jahodové knedlíky. Víte jak se to pozná? Tak, že jich není nikdy dost. Včera jsem je zkoušela sama a v noci se mi pak o nich zdálo. Tak tady máte recept a pěkné letní sny přeju..


Budete potřebovat:
tvrdší dobré jahody
2 dl mléka
20g másla
200g hrubé mouky
1 vejce
sůl

2 dl mléka, 20 g másla a trošku soli svařte a do vařícího se nasype 100 g hrubé mouky a míchejte dokud nezhoustne, po vychladnutí se přidejte 1 vajíčko a 100 g hrubé mouky a uplácejte  těsto
jahody se do toho dobře balí a vyjde to levněji, než tvarohové těsto, navíc se v poslední době ten tvaroh hrozně patle.. Vařte ve vysokém hrnci plném vody se solí. Knedlíky jsou hotové když vyplavou - nenechávejte je tam dlouho. Po uvaření okamžitě zlikvidujte :-)



Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody,  budete je milovat!
Domácí bílá čokoláda Domácí bezový sirup



Komentáře

  1. Jejej, dala bych si, a hned:-))
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  2. Dobré byly i z celozrné mouky :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Jo jo, já už jsem si taky dala. Mňam, mňam :-)))

    OdpovědětVymazat
  4. Já používám polohrubou moukun a místo másla Heru. Velice rychlé tzv. spařené těsto se nelepí, můžeme balit úplně tenkou vrstvou a tak je knedlík vpravdě ovocný!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Diky! :)