Než mi tady zase někdo dáte kafr, vyslechněte si argumentaci k mé tezi. Nebudu tady vyjmenovávat abstraktnosti jako nechtěná těhotenství, čekání na 'až po svatbě', přenos malých či větších breberek, ale zdůrazním každodenní praktičnosti: Kvůli brownies nemusíte zbytečně čarovat se spodním prádlem, holit se, vonět se, čekat na správný moment a protějšek. Když na to dostanete chuť, stačí si to (brownies) udělat, bez citových a časoprostorových komplikací máte rozkoše na rozdávání. Co víc.. mlsáním brownies nikomu neublížíte, můžete si je dopřát na pracovišti, v lese, v
parku, na louce... dokonce před dětmi i v kruhu nejbližších, aniž by vás měli za
uchyla.
Tak už slezte z tý poslete a pojďte do kuchyně, čeká tam na vás natěšená trouba.
Budete potřebovat:
150g másla
250g cukru
65g kvalitního kakaa
špetku mořské soli
1 lžíci vanilkového extraktu (udělejte si ho sami!)
2 větší vajíčka
70g hladké mouky
hrst nasekaných vlašských oříšků
Troubu předehřejte na 160°C. Nasekejte oříškům.
V misce smíchejte máslo, cukr a kakao a ve vodní lázni nechte rozpustit a spojit.
Nelekněte se že to bude takové hrubší, až přidáte vajíčka a mouku těsto se zjemní.
Směs odstavte a nechte vychladnout, pak přidejte špetku soli, přimíchejte vanilkový extrakt a vajíčka, jedno a pak druhé, dokonale promíchejte, těsto začne být hlaďoučké, heboučké a bude vonět jako čokoláda, tohle je kritická fáze, kdy je potřeba se soustředit na míchání a nenechat se svést smysly.
Přimíchejte mouku a nakonec oříšky.
Formu si určitě vyložte pečpapírem. Pečte tak 25 minut, je potřeba to hlídat, protože brownies chcete, řeknu to po stejkařsku, medium well-done, tedy ne úplně propečenou buchtu. Takže si připravte špejli a zkoušejte to. Vytáhněte, nechte zchladit. Pokud máte rádi čistý rovný řez, tak doporučuju béčko šoupnout na 30 min do mrazáku a pak to půjde líp.
Protože jsou brownies dost sytý, dali sme si je dnes ráno k snídani odlehčený domácím jogurtem a malinama. Znáte to, ranní brownies jsou nejlepší.
Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody, budete je milovat!
Tak už slezte z tý poslete a pojďte do kuchyně, čeká tam na vás natěšená trouba.
Budete potřebovat:
150g másla
250g cukru
65g kvalitního kakaa
špetku mořské soli
1 lžíci vanilkového extraktu (udělejte si ho sami!)
2 větší vajíčka
70g hladké mouky
hrst nasekaných vlašských oříšků
Troubu předehřejte na 160°C. Nasekejte oříškům.
V misce smíchejte máslo, cukr a kakao a ve vodní lázni nechte rozpustit a spojit.
Nelekněte se že to bude takové hrubší, až přidáte vajíčka a mouku těsto se zjemní.
Směs odstavte a nechte vychladnout, pak přidejte špetku soli, přimíchejte vanilkový extrakt a vajíčka, jedno a pak druhé, dokonale promíchejte, těsto začne být hlaďoučké, heboučké a bude vonět jako čokoláda, tohle je kritická fáze, kdy je potřeba se soustředit na míchání a nenechat se svést smysly.
Přimíchejte mouku a nakonec oříšky.
Formu si určitě vyložte pečpapírem. Pečte tak 25 minut, je potřeba to hlídat, protože brownies chcete, řeknu to po stejkařsku, medium well-done, tedy ne úplně propečenou buchtu. Takže si připravte špejli a zkoušejte to. Vytáhněte, nechte zchladit. Pokud máte rádi čistý rovný řez, tak doporučuju béčko šoupnout na 30 min do mrazáku a pak to půjde líp.
Protože jsou brownies dost sytý, dali sme si je dnes ráno k snídani odlehčený domácím jogurtem a malinama. Znáte to, ranní brownies jsou nejlepší.
Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody, budete je milovat!
Domácí pomerančová šťáva |
Brownies také miluju a peču, jen mám trochu jiné suroviny :-)
OdpovědětVymazatna 20cm rozevírací dortovou formu:
180g másla
180g hořké čokolády
180g cukru
80g mouky
40g holandského kakaa
3 vejce
vlašské ořechy na posypání
No, právě je mám před sebou - syté mi tedy nepřijdou, jelikož už tlačím čtvrtý nášup a furt bych ještě mohla :-). Je fakt, že jsem je omylem přesušila, takže mám sushieses, ale i tak jsou fantastické. Myslím, že je příště přesuším taky, ale už ne omylem. Moc děkuji za recept!
OdpovědětVymazatDneska jsem je vyzkoušela, sice bez oříšků (zrovna jsme je doma neměli :D ) ale je to luxusní a děsně návykový ;) moc děkuju za recept :)
OdpovědětVymazatHmm, to vypadá na opravdovou dobrotu:-))
OdpovědětVymazatAjka
Poradíte, jak udělat něco podobného bez vajíček?
OdpovědětVymazatHmm hmm hmm to je luxus. Brownies jsem jedla sice jen jednou v životě, ale na tu úžasnou chuť nikdy nezapomenu. Bohužel mi byla ale zjištěna alergie na lepek a od té doby je to peklo. Vím, že bych ani raději neměla chodit na weby o dobrotách, ale nedá mi to prostě. Nemáte prosím tip na nějaké bezlepkové recepty na koláče, dorty, brownies atd.? Třeba takové dorty bych si dala hned :)
OdpovědětVymazat