Nevím jak vy, ale nějak si nedokážu ten začátek jara naplno užít. Každý rok stojí březen za houby, je zima, sněží a člověk se těší na první hezký den, který většinou přichází až začátkem května. Tím, že letos je jaro prakticky od Vánoc, nemám ten správný pocit zimního vyvrcholení. Tento týden mi děti začaly domů tahat květiny.. sedmikrásky, zlatý déšť, fialky a snad i něco jako pampelišky.. radost pohledět - chudák hmyz venku hladovej. Sedmikrásky už plavou ve vodce, z fialek chystáme s Adélkou nějakou kosmetickou vychytávku, ale protože na všechno dobré si člověk musí počkat, vyplním čas kandovanými fialkami, kterými se v lepších kruzích tuní dorty už od 19. století.
Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody, budete je milovat!
Budete potřebovat:
20 květů fialek -čestvě natrhaných
1 bílek
prosátý moučkový cukr
(sprejovku na omytí květů)
Jemně květy omyjte, nejlépe za pomocí sprejovky do které si nalijete čerstvou vodu. Jednotlivé kvítky rozložte na potravinovou folii a nechte uschnout. Bílek nechte stát dokud nebude mít pokojovou teplotu, potom jím každý kvítek důkladně potřete jemným štětečkem. Potom každý kvítek posypte moučkovým cukrem. Přemístěte někam, kde můžete nechat kvítky v klidu sušit (trvá to i víc než 2 dny) a přitom odstraňte stoneček.
Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody, budete je milovat!
Domácí pomerančová šťáva |
Dobrý den, nedají se pak nějak uskladnit? Nebo nevíte jak dlouho takhle vydrží? Děkuji za odpověď ;)
OdpovědětVymazatSpotřebujte do týdne. Skladovat, snad jen zamrazit.. otázka jak co to ale s kvítkem udělá.
Vymazat