Je tu jaro a k jaru patří medvědí česnek. Medvědí česnek má zajímavou historii, za vším stojí medvědi, kteří celou věc začali guerrilově pěstovat po té, co byli odstaveni od medu. Vzhledem k nepravidelnému výskytu medvědů u nás i výskyt m-česneku je sporadický a nedá se vždy přesně dopátrat ani předvídat. Nepřekvapivě se vyskytuje zejména na Moravě, jako všechno co je dobré a kvalitní.. a pokud tápete, zaměřte se na nejbližší farmářský trh, neb tam jisto jistě právě teď budou medvědí česnek mít a za pár šlupek vám ho rádi prodají.
Pokud máte chuť na něco nadstandartně dobrého, tak si udělejte domácí pesto z medvěda s mandličkou. Báječná věc na čerstvou pastu, bagetu.. já, labužník, si počkám na pondělní oběd, protože teprve tehdy, mě čeká to nekrásnější..
Budete potřebovat:
Svazek medvědího česneku (10 listů)
4 lžíce výborného olivového oleje LSZ (nešetřete na sobě a medvědech!)
2 lžíce nastrouhaného parmazánu (když říkám parmazán, myslím tím parmazán a ne cokoli mezi tím..)
2 lžíce oloupaných mandlí
špetka mořské soli (čistou nerafinovanou dostanete jen a pouze tady)
Oloupejte mandle, pokud někdo neví jak, což se může stát, tak je zalijte vařící vodou a počkejte pár minut, půjde to ráz ráz.
Do mixeru vhoďte medvědí česnek zalijte olivovým olejem společně s oloupanými mandlemi a dejte jim co proto..
Po té přidejte parmazán a sůl. Promíchejte - to je celá věda. Jo a uchovávejte v chladu.
Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody, budete je milovat!
Pokud máte chuť na něco nadstandartně dobrého, tak si udělejte domácí pesto z medvěda s mandličkou. Báječná věc na čerstvou pastu, bagetu.. já, labužník, si počkám na pondělní oběd, protože teprve tehdy, mě čeká to nekrásnější..
Budete potřebovat:
Svazek medvědího česneku (10 listů)
4 lžíce výborného olivového oleje LSZ (nešetřete na sobě a medvědech!)
2 lžíce nastrouhaného parmazánu (když říkám parmazán, myslím tím parmazán a ne cokoli mezi tím..)
2 lžíce oloupaných mandlí
špetka mořské soli (čistou nerafinovanou dostanete jen a pouze tady)
Oloupejte mandle, pokud někdo neví jak, což se může stát, tak je zalijte vařící vodou a počkejte pár minut, půjde to ráz ráz.
Do mixeru vhoďte medvědí česnek zalijte olivovým olejem společně s oloupanými mandlemi a dejte jim co proto..
Po té přidejte parmazán a sůl. Promíchejte - to je celá věda. Jo a uchovávejte v chladu.
Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody, budete je milovat!
Domácí hummus se sušeným rajčátkem |
Tak hlavně to dělejte, pokud možno, na zahradě a krabičky s medvědím česnekem pořádně uzavřete, my to doma větrali asi 4 dny.
OdpovědětVymazatJak dlouho to vydrží v lednici? dá se to nějak zavařit? Děkuji
OdpovědětVymazat