Tom Kha Gai je poměrně známá thajská kokosová polívka s kuřetem. Pro našince klíčově jiná především tím, že v ní není žádná přidaná sůl a přitom je chutiplná. Příprava je jednoduchá a rychlá, což se bohužel nedá říct o nákupu ingrediencí... je ale možný, že jsem jen vlezla do špatnýho hypru.
Recept je pro Zuzanku, protože tu polívku má ráda a já mám ráda ji.
Budete potřebovat:
1 litr silného kuřecího vývaru
8 cm velký kořen zázvoru
10 listů limetky
10 g citronové trávy
2 kuřecí prsa
200g houby Šiitake
250ml kokosového mléka
2 lžíce rybí omáčky (Fish Sauce)
1 lžíci cukru
Čili olej
1 limetku
lístky koriandru
Základní předpoklad úspěchu je kvalitní kuřecí vývar. Vykašlete se na kostky a udělejte si ho sami. V něm povařte oloupaný a nasekaný zázvor, limetkové listy a citronovou trávu.
Přiveďte do varu, stáhněte plamen a vařte dokud se neuvolní vůně, asi 10 minut. Slijte tak aby vám zbyl jen provoněný vývar. Listy a zázvor vyhoďte.
Nakrájete si kuře na plátky. Vývar dejte znovu vařit, tentokrát s kuřetem. Po asi 15ti minutách přidejte houby. Vařte oboje do měkka, zabere to plus mínus 28 minut. Na závěr přidejte kokosové mléko, rybí omáčku a cukr.
Rozdělte do misek, přidejte limetku, koriandr a zakápněte čili olejem. Taan hâi a-ròi!
Nemáte nic lepšího na práci? Hlasujte pro home-made.cz na Křišťálové lupě 2014 v kategorii One (wo)man show.
Pár důvodů, proč to udělat:
- je to ztráta času.
- nic z toho nebudete mít.
- dáte mi tím možnost si zajistit hlídání a vyrazit do Prahy a setkat se s lidmi kterým je nad 10 let!
- děláme si to doma sami se stane skutečným termínem technikem a ne jen slovní hříčkou pro uchyláky.
http://kristalova.lupa.cz/hlasovani/?setSubjects=637
Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody, budete je milovat!
Recept je pro Zuzanku, protože tu polívku má ráda a já mám ráda ji.
Budete potřebovat:
1 litr silného kuřecího vývaru
8 cm velký kořen zázvoru
10 listů limetky
10 g citronové trávy
2 kuřecí prsa
200g houby Šiitake
250ml kokosového mléka
2 lžíce rybí omáčky (Fish Sauce)
1 lžíci cukru
Čili olej
1 limetku
lístky koriandru
Základní předpoklad úspěchu je kvalitní kuřecí vývar. Vykašlete se na kostky a udělejte si ho sami. V něm povařte oloupaný a nasekaný zázvor, limetkové listy a citronovou trávu.
Nakrájete si kuře na plátky. Vývar dejte znovu vařit, tentokrát s kuřetem. Po asi 15ti minutách přidejte houby. Vařte oboje do měkka, zabere to plus mínus 28 minut. Na závěr přidejte kokosové mléko, rybí omáčku a cukr.
Rozdělte do misek, přidejte limetku, koriandr a zakápněte čili olejem. Taan hâi a-ròi!
Nemáte nic lepšího na práci? Hlasujte pro home-made.cz na Křišťálové lupě 2014 v kategorii One (wo)man show.
Pár důvodů, proč to udělat:
- je to ztráta času.
- nic z toho nebudete mít.
- dáte mi tím možnost si zajistit hlídání a vyrazit do Prahy a setkat se s lidmi kterým je nad 10 let!
- děláme si to doma sami se stane skutečným termínem technikem a ne jen slovní hříčkou pro uchyláky.
http://kristalova.lupa.cz/hlasovani/?setSubjects=637
Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody, budete je milovat!
Domácí jednoduchý parfém |
Komentáře
Okomentovat
Diky! :)