Pokud se vám zdá dnešní úvodní fotka nadstarndartně krásná, pak to není náhoda. Fotil ji můj dlouholetý kamarád, Lukáš Koňařík, nejlepší fotograf na světě a čestný člen mého Dream Teamu. A co že ten náš Dream Team vlastně dělá? Po úspěchu první knížky Děláme si to doma sami, pracuje na druhé, ještě lepší a ještě krásnější. Fotíme ji celý rok a sestavíme recepty do všech 4 období. Teď máme za sebou focení podzimu a že o napínačku nebyla nouze, snad ani nemusím říkat.
Po práci jsme se odměnili táborákem a po buřtech přišla chuť na sladké - domácí táborákový trdelník.
Budete potřebovat:
500g polohrubé mouky
50g másla
1 lžička cukru
250 ml mléka
42g droždí
2 vajíčka
cukr se skořicí nebo oříšky
Droždí promíchejte s vlažným mlékem a špetkou cukru a nechte vzejít kvásek.
Přidejte mouku, vajíčka, vypracujte měkoučké heboučké těsto.
Přidejte máslo.
Dokonale vypracované těsto nechte na teplém místě kynout 30 min.
Pak se přesuňte k ohni. Z těsta udělejte malé proužky a obtočte kolem klacku na opékání. Po opečení vyválejte ve skořici nebo oříšcích s cukrem. Dobrou!
Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody, budete je milovat!
Po práci jsme se odměnili táborákem a po buřtech přišla chuť na sladké - domácí táborákový trdelník.
Budete potřebovat:
500g polohrubé mouky
50g másla
1 lžička cukru
250 ml mléka
42g droždí
2 vajíčka
cukr se skořicí nebo oříšky
Droždí promíchejte s vlažným mlékem a špetkou cukru a nechte vzejít kvásek.
Přidejte mouku, vajíčka, vypracujte měkoučké heboučké těsto.
Přidejte máslo.
Dokonale vypracované těsto nechte na teplém místě kynout 30 min.
Pak se přesuňte k ohni. Z těsta udělejte malé proužky a obtočte kolem klacku na opékání. Po opečení vyválejte ve skořici nebo oříšcích s cukrem. Dobrou!
Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody, budete je milovat!
|
Komentáře
Okomentovat
Diky! :)