Domácí nefalšovaná falešná povidla z jablíček (podle babiček)

Nemám ráda když se cokoli šidí. Ať jde o jídlo,  činnosti, životní cíle a sny nebo vztahy. Co jde, má se dělat naplno a pořádně. Musím ale říct, že když se mi dostal tento recept do rukou, musela jsem polevit a uznat, že občas něco pajcnout nemusí být vždy na škodu. Důležitým faktorem mého vyměknutí byl zdroj receptu - babička. Babičky totiž mají v šizení navrch. Nic neošidí tak, aby to bylo skutečně ošizený. Právě naopak! Babičky totiž mají jednu věc, která nám (občas) chybí, a tím je zdravý selský rozum. Věděly, že dědečkové švestky potřebují na jiné důležité věci a nebraly jim je.  Pragmaticky se rozhlédly po sadu a vybraly první možnou jinou ovocnou variantu. Vykouzlily tyhle báječný povidla, který vám provoní celou kuchyň švestkami, i když doma nebudete mít ani jednu. Basta-fidli-do-povidli!


Budete potřebovat:
1 kg oloupaných a na malé kousky nakrájených jablek
300g cukru
20ml octa
1 vanilku (tu nejlepší seženete tady)
1 lžičku mleté skořice


Jablíčka si oloupejte, nakrájete a odvažte.



Odvažte cukr.



V míse smíchejte jablíčka, ocet, cukr. Přidejte vanilku a skořici.



Nechte stát minimálně 24 hodin. Já jsem tomu dala dvojnásobek a stálo to za to!


Pak povařte na mírném ohni do zhoustnutí. U nás to trvalo 3 hodiny.


My jsme si to dali s lívancema ještě za tepla ... Dobrou!







http://www.essential.cz/www-essential-cz/eshop/36-1-KNIHA-Delame-si-to-doma-sami/0/5/219-Thomas-A-Delame-si-to-doma-sami-1-a-2


Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody, budete je milovat!

Komentáře