Nemám ráda když se cokoli šidí. Ať jde o jídlo, činnosti, životní cíle a sny nebo vztahy. Co jde, má se dělat naplno a pořádně. Musím ale říct, že když se mi dostal tento recept do rukou, musela jsem polevit a uznat, že občas něco
pajcnout nemusí být vždy na škodu. Důležitým faktorem mého vyměknutí byl zdroj receptu -
babička. Babičky totiž mají v šizení navrch. Nic neošidí tak, aby to bylo skutečně ošizený. Právě naopak! Babičky totiž mají jednu věc, která nám (občas) chybí, a tím je zdravý selský rozum. Věděly, že dědečkové švestky potřebují na jiné důležité věci a nebraly jim je. Pragmaticky se rozhlédly po sadu a vybraly první možnou jinou ovocnou variantu. Vykouzlily tyhle báječný povidla, který vám provoní celou kuchyň švestkami, i když doma nebudete mít ani jednu. Basta-fidli-do-povidli!
Budete potřebovat:
1 kg oloupaných a na malé kousky nakrájených
jablek
300g
cukru
20ml
octa
1
vanilku (tu nejlepší seženete
tady)
1 lžičku mleté
skořice
Jablíčka si oloupejte, nakrájete a odvažte.
Odvažte cukr.
V míse smíchejte jablíčka, ocet, cukr. Přidejte vanilku a skořici.
Nechte stát minimálně 24 hodin. Já jsem tomu dala dvojnásobek a stálo to za to!
Pak povařte na mírném ohni do zhoustnutí. U nás to trvalo 3 hodiny.
My jsme si to dali s lívancema ještě za tepla ... Dobrou!
Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte
další návody, budete je milovat!
Komentáře
Okomentovat
Diky! :)