Liguerééééé! A jarní únava nemá šanci!
Tenhle likér nejen krásně voní, vypadá a skvěle chutná, ale je i účinným prostředkem proti jarní únavě a dokáže nastartovat celkovou revitalizaci. Čerstvé pupeny borovice jsou doslova nabité vitaminy a právě teď je ideální doba sběru. Tedy v případě, že vaše 'právě teď' je konec dubna / začátek května. Je? Jupí! Sejdeme se v lese.
Budete potřebovat:
15 pupenů borovice (ideální doba sběru je konec dubna, začátek května)
5 hřebíčků
3 kuličky jalovce (zde)
1 badyán
1 kousek skořice
0,5 l pálenky
filtrovací plátýnko (zde)
pěknou lahev se špuntem (vybrat si můžete tady)
Pupeny nasbírejte na čistém místě, daleko od prachu cest. Vhoďte do láhve společně s kořením a zalijte pálenkou. Zašpuntujte a nechte stát minimálně 2 týdny. Jednou ob den protřepte.
Poté slijte přes plátýnko a ponechte v lahvi na tmavém a chladném místě. Požívejte s gustem a dobrou náladou 1 stopku po dobrém obědě.
Doba spotřeby je dle minimální trvanlivosti použitého alkoholu.
Tenhle likér nejen krásně voní, vypadá a skvěle chutná, ale je i účinným prostředkem proti jarní únavě a dokáže nastartovat celkovou revitalizaci. Čerstvé pupeny borovice jsou doslova nabité vitaminy a právě teď je ideální doba sběru. Tedy v případě, že vaše 'právě teď' je konec dubna / začátek května. Je? Jupí! Sejdeme se v lese.
Budete potřebovat:
15 pupenů borovice (ideální doba sběru je konec dubna, začátek května)
5 hřebíčků
3 kuličky jalovce (zde)
1 badyán
1 kousek skořice
0,5 l pálenky
filtrovací plátýnko (zde)
pěknou lahev se špuntem (vybrat si můžete tady)
Pupeny nasbírejte na čistém místě, daleko od prachu cest. Vhoďte do láhve společně s kořením a zalijte pálenkou. Zašpuntujte a nechte stát minimálně 2 týdny. Jednou ob den protřepte.
Poté slijte přes plátýnko a ponechte v lahvi na tmavém a chladném místě. Požívejte s gustem a dobrou náladou 1 stopku po dobrém obědě.
Doba spotřeby je dle minimální trvanlivosti použitého alkoholu.
Vyrábíte rádi užitečné věci?
Pak tu mám, ne jednu, ne dvě, ale už skoro tři knihy plné návodů jak na to:
Pak tu mám, ne jednu, ne dvě, ale už skoro tři knihy plné návodů jak na to:
|
|
Komentáře
Okomentovat
Diky! :)