Domácí pampeliškové víno pro výborné trávení

Pampeliškové víno není hned.  Vinné kvasinky potřebují minimálně 2 týdny, aby víno z květů a cukru vytvořily. Důležité je sledovat v průběhu kvašení pohyb pampelišek. Ze začátku se drží na hladině, pak postupně klesají. Víno je hotové v momentě, kdy všechny klesnou na dno.
Nápoj, díky vyššímu obsahu cukru, chutná obzvlášť dobře před jídlem. Funguje jako aperitiv, který si můžete dopřát 2 x denně. Třeba zrovna v parném červnu, který nám bohužel, jak se zdá, moc deště nepřinese.





Budete potřebovat: 
250g čistého květu pampelišky
1kg cukru
2 l vody
5 dkg vinných kvasinek (k dostání zde)
Filtrovací plátno (k dostání zde)
Sklenice na víno (k dostání zde)

Suroviny smíchete v hrnci, přiklopte a ponechte několik týdnů na tmavém místě. Sledujte pohyb květu. Poté co klesne na dno, můžeme víno přefiltrovat a naplnit jím čisté láhve. 

Pijte stopku 2x denně před jídlem jako aperitiv a digestiv v jednom. Udržujte v chladu. Spotřebujte do 4 měsíců.





http://www.home-made.cz/2018/05/domaci-pampeliskovy-osvezujici-denni.html

http://www.home-made.cz/2017/06/domaci-hydratacni-krem-proti-slunci-spf.html

http://www.home-made.cz/2016/09/domaci-ochranny-perlovy-lesk-na-rty-s.html
 


Vyrábíte rádi užitečné věci?
Pak tu mám, ne jednu, ne dvě, ale už skoro tři knihy plné návodů jak na to:


http://www.essential.cz/www-essential-cz/eshop/36-1-KNIHA-Delame-si-to-doma-sami




Komentáře