Pampeliškové víno není hned. Vinné kvasinky potřebují minimálně 2 týdny, aby víno z květů a cukru vytvořily. Důležité je sledovat v průběhu kvašení pohyb pampelišek. Ze začátku se drží na hladině, pak postupně klesají. Víno je hotové v momentě, kdy všechny klesnou na dno.
Nápoj, díky vyššímu obsahu cukru, chutná obzvlášť dobře před jídlem. Funguje jako aperitiv, který si můžete dopřát 2 x denně. Třeba zrovna v parném červnu, který nám bohužel, jak se zdá, moc deště nepřinese.
Nápoj, díky vyššímu obsahu cukru, chutná obzvlášť dobře před jídlem. Funguje jako aperitiv, který si můžete dopřát 2 x denně. Třeba zrovna v parném červnu, který nám bohužel, jak se zdá, moc deště nepřinese.
Budete
potřebovat:
250g čistého květu pampelišky
1kg cukru
2 l vody
5 dkg
vinných kvasinek (k dostání zde)
Filtrovací plátno (k dostání zde)
Sklenice na víno (k dostání zde)
Filtrovací plátno (k dostání zde)
Sklenice na víno (k dostání zde)
Suroviny
smíchete v hrnci, přiklopte a ponechte několik týdnů na tmavém
místě. Sledujte pohyb květu. Poté co klesne na dno, můžeme víno
přefiltrovat a naplnit jím čisté láhve.
Pijte stopku 2x denně
před jídlem jako aperitiv a digestiv v jednom. Udržujte v chladu. Spotřebujte do 4 měsíců.
|
|
Vyrábíte rádi užitečné věci?
Pak tu mám, ne jednu, ne dvě, ale už skoro tři knihy plné návodů jak na to:
Pak tu mám, ne jednu, ne dvě, ale už skoro tři knihy plné návodů jak na to:
Komentáře
Okomentovat
Diky! :)